Competities bij LTC Vechtlust

Bij LTC Vechtlust kun je drie keer per jaar competitie spelen: voorjaars-, najaars- en wintercompetitie. Het leuke van de competitie is dat je in teamverband tennist, terwijl tennis eigenlijk geen teamsport is. Lees hieronder meer over de verschillende competitievormen.

Voor- en najaarscompetitie
Ieder jaar doen wij mee aan de voor- en najaarscompetitie van de KNLTB. Jaarlijks doen in Nederland ruim 30.000 teams mee aan de voorjaarscompetitie en ruim 17.000 aan de najaarscompetitie, die beide 7 speelrondes tellen. De voorjaarscompetitie start begin april en loopt tot begin juni. De najaarscompetitie loopt van half september tot eind oktober.

In verband met de coronamaatregelen is er dit jaar één competitie: de KNLTB Competitie. Dit is in feite de voorjaarscompetitie die (vooralsnog, dit is afhankelijk van het overheidsbeleid) is verschoven naar het najaar. In principe wordt deze in 7 opeenvolgende weken gespeeld vanaf de eerste week van september. Aan alle teams die zich hadden ingeschreven voor de voorjaarscompetitie is gevraagd of zij in het najaar willen spelen. Wij bekijken vervolgens of er nog ruimte is om meer teams hieraan toe te voegen en houden de leden op de hoogte.

Wintercompetitie
Dit is een interne competitie op speelsterkte die erg populair is onder onze leden. De competitie wordt volgens een laddermodel gespeeld op 5 tot 7 zaterdagen tussen november en maart. Je kunt je opgeven in een team van 2-4 personen en speelt per speeldag 3 rondes van precies een uur tegen clubgenoten van ongeveer dezelfde speelsterkte. Het team dat die week de meeste games wint, stijgt de volgende speeldag een trede op de ladder. Het team met de minste games gaat een trede omlaag.

Vanaf oktober kunnen leden zich inschrijven voor de wintercompetitie.
Klik hier om je in te schrijven!

In de overzichten hieronder vind je op jouw speeldag informatie over speeltijden, data, tegenstanders en op welke banen je moet spelen.

Informatie voor competitieteams

Klik hier voor een overzicht van de speeldagen van de KNLTB Competitie 2020.

Algemene aandachtspunten voor alle competitie-teams

Voor het vinden van je teamleden kun je na het inloggen op de website, deze ledenlijst gebruiken.

Wie zich wil opgeven als reserve voor de competitie, kan zijn of haar gegevens invullen in de Reservelijst

Teams kunnen in de lijst zoeken naar geschikte invallers.