Activiteiten jeugd

LTC Vechtlust heeft een enthousiaste jeugdcommissie die zich inzet voor de jeugd bij de club. Er worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd voor onze jeugdleden het hele jaar door. Wat er allemaal valt te beleven? Lees hieronder het bericht van de commissie!

Hallo jeugdleden!
Graag willen we vanuit de jeugdcommissie meer doen voor, en samen, met de jeugdleden (t/m 17 jaar) om zo het clubgevoel te versterken en ook om de kinderen wat meer met het tennisspel kennis te laten maken. De jeugdcommissie organiseert tal van activiteiten, waarbij je met je kind(eren) naar de club kunt komen.

De jeugdcommissie zorgt er dan voor dat er materialen beschikbaar zijn en ook voor de bijbehorende ballen. Let er wel op: eigen tennisracket meenemen. We hebben hier een mooi park voor, omdat we prima op het terras een (overdekte) hoek kunnen afbakenen met zicht op baan 1 en 2.

Open toss
Zoals elk jaar wordt er tijdens de Open toss (dit jaar op zaterdag 30 maart, vanaf 14:00uur) ook een opening van het seizoen, speciaal voor de jeugd, georganiseerd. Dit zal dit jaar uit een clinic door onze trainers bestaan, eventueel gevolgd door wat wedstrijdjes onderling.

Welpentennis
Vanaf 2019 zullen wij zogenoemd welpentennis aan gaan bieden, dit is bedoeld om de allerjongste jeugd kennis te laten maken met tennis / balvaardigheid. Hierbij zullen de trainers de jeugd op een speelse wijze training geven. Iedere training zal afgesloten worden met wat limonade en/of wat lekkers. Definitieve data van het welpentennis zullen zo spoedig mogelijk volgen. Er zijn geen kosten van lidmaatschap of trainingskosten aan verbonden zijn, wel zal de jeugd kosteloos ingeschreven worden bij de vereniging.

Tennis & filmavond
In het lustrumjaar hebben we deze activiteit voor het eerst georganiseerd: eerst tennissen en daarna eten en een film kijken. Bleek een succesformule, dus die willen we dit jaar zeker herhalen. Het liefst een keer in mei en nog eens in september.

Battle
Een nieuwe activiteit van de jeugdcommissie, sinds 2015, is de battle tegen tennisvereniging Luck Raeck. Speciaal voor de kids organiseren we twee keer een battle, een keer 'thuis' en een keer 'uit'. We hopen dat het ook in 2019 weer lukt om een tweetal data (juni en juli) te plannen. Check de website af en toe om up-to-date te blijven.

Tenniskids
Ook dit jaar werkt Vechtlust tijdens de trainingen met Tenniskids, een speciale manier van kinderen leren tennissen. Ze leren in korte tijd om echte wedstrijdjes gaan spelen. Op de eerste les krijgen ze een boekje en daarin houden ze precies bij wat ze al goed kunnen en wat ze nog moeten oefenen. Als het boekje de laatste les vol is, krijgen ze een mooi diploma en gaan ze een niveau omhoog. Zo gaan ze van rood naar oranje en uiteindelijk naar groen.

Pannenkoekentoernooi
Elk jaar sluiten we af met het traditionele pannenkoekentoernooi. Er zal voor 2019 nog een datum volgen. We houden de ouders van jeugdleden uiteraard ook per mail op de hoogte van onze activiteiten. Wil je op de mailinglijst voor de jeugd? Meld je dan even aan via leden@ltcvechtlust.nl. En verder communiceren we ook data via de website of Facebook.

In de tussentijd zijn we altijd op zoek naar actieve ouders die: - wel eens een middag willen meehelpen - een leuk idee hebben - het zelf leuk vinden om tennisactiviteiten te verzorgen.

Heb je vragen? Mail dan naar jeugd@ltcvechtlust.nl Graag tot ziens bij één van onze activiteiten!