Login / Loguit Volg ons:
 
   
 


laatste nieuws

Datum Titel
22-01-2019 Snerttoernooi donderdag 24 januari gaat niet door
Helaas gaat het snerttoernooi van a.s. donderdag niet door i.v.m. het weer.
20-01-2019 Banen zijn gesloten tot nader bericht!

De banen zijn op dit moment niet bespeelbaar en dus gesloten.

Dit zal naar verwachting nog een aantal dagen duren.

We laten het z.s.m. weten als er weer getennist kan worden.

Lees meer...
21-11-2018 Laatste kans inschrijven voorjaarscompetitie
Lees meer...
21-11-2018 Nieuwe hoofdsponsor All In Tennis
Lees meer...
30-10-2018 Kennismakingsfeest nieuwe pachters
Demis en René nodigen jullie uit voor een feest!
Lees meer...

Lees meer nieuwsLTC Vechtlust

  • ± 850 leden
  • 12 tennisbanen
  • waarvan 6 smashcourt
  • en 6 gravel
  • Lees meer...

 

Home › Media › Nieuws

Bestuur: Peter Janssen: 'Club kan niet zonder voorzitter'
   (22-10-2018)

‘Een club kan niet zonder voorzitter’

 

Peter Janssen stopt als voorzitter van LTC Vechtlust. In dit stuk blikt bij terug op de afgelopen vier jaar waarin hij deel uitmaakte het bestuur en maakt hij hopelijk een van jullie enthousiast zijn taken vanaf komend jaar over te nemen! 

 

Voorzitter

 

Peter is naar eigen zeggen in de rol van voorzitter gerold. In 2015 kwam hij in het bestuur als secretaris, maar omdat de functie van voorzitter in die tijd al snel vacant werd nam hij – samen met het huidige bestuurslid Laurens Miedema – ook taken van de voorzitter op zich. Janssen: “Omdat ik vond dat een club niet zonder voorzitter kan, besloot ik te helpen en mezelf aan te melden als voorzitter.”

 

En zo geschiedde. Omdat het bestuur op dat moment uit een kleine club bestaat, wordt besloten voor in ieder geval 2016 geen hele grote nieuwe projecten op touw te zetten. De focus ligt op de dagelijkse gang van zaken van de vereniging. “Gewoon ervoor zorgen dat de leden een zo’n leuke en gezellige tijd op de club kunnen hebben”, aldus Peter. Toch is 2016 niet als ‘gewoon’ aan te merken: het is het jaar waarin Vechtlust 50 jaar bestaat. Janssen valt dus met zijn neus in de boter want dankzij de jubileumcommissie staat het hele jaar in het teken van feestelijke activiteiten. Voor Peter is er een duidelijk hoogtepunt: “Natuurlijk de clinic van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis.”

 

Onder de indruk

 

Net als veel leden vindt ook Peter dat het park echt het visitekaartje van onze club is. De samenwerking met Stichting Landlust, de beheerder van het park, is daarom van groot belang. Peter: ”Bezoekende teams zijn altijd onder de indruk. Dit wilden we graag zou houden en zelfs een beetje beter maken. De samenwerking is in de jaren verbeterd en dat is ook te zien in de resultaten op het park.”

 

Nog een belangrijk punt voor de voorzitter is de continuïteit van de club waarborgen. “De ledenaantallen lopen landelijk jaarlijks terug en een aantal clubs - ook in Utrecht - heeft het daardoor financieel lastiger gekregen. Alle effort die we de afgelopen jaren in de club hebben gestoken hebben er toch voor gezorgd dat we zeer stabiele, zelfs licht stijgende ledenaantallen hebben. Dit wordt gevolgd met een gezonde financiële huishouding. Daar mogen we best trots op zijn als bestuur”, aldus Janssen.

 

Inzichten

 

Persoonlijk heeft Peter ook veel opgestoken van zijn avontuur als voorzitter. De taak van voorzitter is bijvoorbeeld lang niet altijd vergelijkbaar met zijn werk als projectmanager. “Het besturen van een club is toch echt wat anders dan het managen van een project. De nadruk ligt hier in eerste instantie op het draaiende te houden van de club en de continuïteit daarin te waarborgen. Het verbeteren van zaken komt op een tweede plaats. In mijn werk als projectmanager help de organisatie juist om zichzelf te verbeteren. Dat is toch een andere tak van sport. Het heeft mij in ieder geval beter inzicht gegeven dat naast vooruitgang er nog een andere wereld is die parallel loopt en invloed heeft op die vooruitgang.”

 

Terugkijkend noemt Peter de samenwerking met alle enthousiaste vrijwilligers én reilen en zeilen op de club als het leukste van zijn rol als voorzitter. “Het leukste van voorzitter zijn is dat je echt bezig bent met alle facetten van de club. Met de andere bestuursleden maak je kleine stapjes om het nog beter en leuker voor de leden te maken. Daarnaast zal de samenwerking met de vrijwilligers me bijblijven. Ondanks de vele uitdagingen die wij en zij hebben, blijven ze toch betrokken bij hun club. Zij hebben echt een band met LTC Vechtlust en staan altijd klaar!”

 

Vernieuwing

 

Dat Peter ondanks zijn enthousiasme nu toch stopt heeft voornamelijk te maken met tijdgebrek, geeft hij aan. ,,Ik ben de laatste tijd vaker in spijkerbroek dan in tenniskleding op de club geweest.” Dat hij ervoor kiest om te stoppen wordt echter niet alleen door de werk-prive-vechtlustbalans ingegeven. “Ik denk dat het goed is als het bestuur om de paar jaar van samenstelling veranderd. Dat is het afgelopen jaar ingezet en kan nu verder gaan met ook een nieuwe voorzitter. Het nieuwe, enthousiaste bestuur gaat LTC Vechtlust de aankomende jaren nog mooier maken!”

 

Heb je interesse in de functie van voorzitter? Mail dan het bestuur via bestuur@ltcvechtlust.nl!

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...