Login / Loguit Volg ons:
 
   
 


laatste nieuws

Datum Titel
13-09-2018 Vertrek Peter Janssen als voorzitter
Lees meer...
13-09-2018 Bijzondere ALV gaat niet door
Lees meer...
13-09-2018 Wintertraining
Lees meer...
13-09-2018 Baanbezetting tijdens competitie najaar 2018
Lees meer...
10-04-2018 Baanbezetting lesgroepen
Les op baan 5 t/m 8 op doordeweekse avonden
Lees meer...

Lees meer nieuwsLTC Vechtlust

  • ± 850 leden
  • 12 tennisbanen
  • waarvan 6 smashcourt
  • en 6 gravel
  • Lees meer...

 

Home › Media › Nieuws

Bestuur: Vertrek Peter Janssen als voorzitter
   (13-09-2018)

Peter Janssen heeft aangekondigd bij de komende ALV in januari 2019 te willen stoppen als voorzitter van LTC Vechtlust. Na vier jaar vindt hij het tijd om het stokje over te dragen. De overige bestuursleden willen zeker door als vrijwilliger, maar zien voor zichzelf geen voorzittersrol. In de volgende nieuwsbrief volgt een interview met Peter over het werk als voorzitter waarmee we hopelijk bij jullie enthousiasme wordt gewekt om eens na te denken over een mooie rol in het bestuur. 


De rol van voorzitter is overigens niet de enige vacature in het bestuur. We doen het nu al even met zijn vieren, maar het liefst gaan we zijn vijven door. Officieel moet dat zelfs ook. We zoeken dus een vijfde bestuurslid dat zich specifiek gaat bezighouden met wedstrijdtennis. Hieronder vallen bijvoorbeeld de toernooien en de KNLTB-competities. In deze rol zal je nauwe contacten onderhouden met de TC en de toernooicommissies en ben je aanspreekpunt voor leden met betrekking tot wedstrijdtennis. We zoeken voor deze functie dan ook een wedstrijdtennisser, waarbij het hebben van VTL/VCL-certificaat een pre is. Overigens gaan we graag met geïnteresseerden om tafel zitten om de functie verder invulling te geven.

Interesse? Of wil je meer informatie? Mail ons () of spreek één van ons aan op de club, dan gaan we graag een keertje samen zitten!

 

(Terug naar boven)


Bestuur: Bijzondere ALV gaat niet door
   (13-09-2018)

Bijzondere ALV

Voor de zomervakantie vroegen we jullie om 10 oktober vrij te houden in de agenda voor een Bijzonder Algemene Ledenvergadering (BALV) in verband met een te nemen besluit voor banen 11 en 12. Daar kan een streep doorheen! Niet omdat we geen besluit willen nemen, maar simpelweg omdat niet alle informatie om een besluit te nemen aanwezig is. In overleg met de Stichting is besloten om bodemonderzoek te laten doen voor het gehele park. Dit gaat ons helpen met het nemen van een beter een meer gefundeerd besluit ten aanzien van de keuze voor de baansoort van baan 11 en 12, en het verbeterde onderhoud voor de andere banen. 

(Terug naar boven)


Bestuur: Wintertraining
   (13-09-2018)

Wintertraining

Het zomerlesseizoen is met nog enkele lessen te gaan zo goed als gereed. We hopen jullie van de training hebben genoten. Het lekkere weer heeft ongetwijfeld geholpen. We zijn zeer enthousiast over het eerste seizoen met onze nieuwe tennisschool UTO. Natuurlijk waren er wat opstartdingetjes en zijn er voor sommigen misschien nog steeds verbeterpunten, maar de trainers hebben hun uiterste best gedaan om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij horen uit de vereniging veel enthousiasme, zowel over de indelingen als de kwaliteit van de trainers. 

De inschrijving voor de najaars- en wintertraining is inmiddels open. Ten opzichte van eerder wordt met name de indeling van de groepen in een ander jasje gestoken. Er blijven groepen van 4 en van 8, maar er is gekozen om minder groepen van 8 in te delen en juist meer van 4 personen. Dat heeft ermee te maken dat we hebben gemerkt dat mensen in groepen van 8 vaker niet komen opdagen, waardoor het voor trainers moeilijk is om te werken aan opbouw en verbetering. Ook komt dit de baanbezetting niet ten goede omdat er soms een lesbaan leeg ligt terwijl er mensen wachten om vrij te spelen.

Komende winter is het daarom alleen mogelijk om in groepen van 8 te trainen op de vroege tijdstippen. Van 18:00 tot 18:50 en van 18:50 tot 19:40. Daarna is er alleen de mogelijkheid om met 4 personen les te nemen. Dit zal behalve de kwaliteit van de lessen ook de baanbezetting ten goede komen. In de winter zijn er zes banen beschikbaar, waarvan UTO er twee mag gebruiken voor lessen. Die twee banen heeft UTO in gebruik tussen 19:30 uur en 22:00 uur. 

UTO biedt daarin wel flexibiliteit, alleen is het aan jullie om die flexibiliteit met elkaar in te vullen. Denk er bijvoorbeeld eens aan om zelf een groep van 8 personen te maken en dan om de week met 4 personen komen trainen. 4 personen betalen dan het lesgeld en verrekenen dit met de andere 4. Ook is het mogelijk om een groep van 5 of 6 te maken onderling te verdelen welke 4 er per week naar de les komen. Het is immers hoogst zelden dat iedereen alle lessen kan en aanwezig is. 

Inschrijven is mogelijk tot 16-9-2018. En dat kan via www.Utrechtsetennisorganisatie.nl   Voor vragen over de training kun je mailen naar: .  

(Terug naar boven)


Bestuur: Baanbezetting tijdens competitie najaar 2018
   (13-09-2018)

Baanbezetting tijdens najaarscompetitie

 

De najaarscompetitie gaat komend weekend van start en dat betekent dat er in de weekenden van vrijdag 14 september t/m zondag 28 oktober veel banen bezet zijn. Vrij spelen is in veel gevallen dan niet mogelijk. Om teleurstellingen te voorkomen, hieronder een handig overzicht van de baanbezetting. 

 

Vrijdagen: vanaf 18 uur zijn alle banen bezet voor competitie. 

Zaterdagen: vanaf ’s morgens 9:30 uur tot zeker het einde van de middag zijn alle banen bezet. Daarna komen langzaamaan weer banen beschikbaar voor vrij spelen (bij slecht weer kan dit uitlopen).

Zondagen: zijn vanaf 10.30 beperkt banen beschikbaar voor vrij spelen; er spelen op alle zondagen maar weinig teams thuis. Hieronder een overzicht.

 

zondag 16 september: 4 banen in gebruik voor competitie

zondag 23/30 september en 7 en 14 oktober: 6  banen in gebruik voor competitie

zondag 21 en 28 oktober: 8 banen in gebruik voor competitie

 

 Bij slecht weer (als de gravelbanen te nat zijn) kan het desondanks gebeuren dat alle smashcourtbanen in gebruik zijn voor de competitie.

(Terug naar boven)


webredactie: Baanbezetting lesgroepen
   (10-04-2018)

Marko en Maarten zijn begonnen met de tennislessen.
Er hebben zich veel Vechtlusters ingeschreven dit jaar
wat natuurlijk ook wat gevolgen heeft voor de baanbezetting.
Er wordt op de doordeweekse avonden training gegeven
op baan 5 tot en met 8. In de afbeelding hieronder een
overzicht van de baanbezetting door de verschillende lesgroepen.

Er is geen les op de volgende dagen:

Meivakantie: ma 30.04.2018 t/m zon 06.05.2018, geen les
Hemelvaartsdag: do 10.05.2018, geen les
2e Pinksterdag: ma 21.05.2018, geen les
Vechtlust Open dubbel: ma 04.06.2018 t/m zo 10.06.2018, geen les
Zomervakantie: ma 16.07.2018 t/m zo 26.08.2018, geen les

(Terug naar boven)


webredactie: Korting op bedrukken teamkleding
   (23-03-2018)

Lijkt het je leuk om als team in hetzelfde shirt de competitie aan te gaan? Laat daar dan vooral ook ons logo op drukken! Leuk voor het teamgevoel en natuurlijk ook voor de naamsbekendheid van de club! Leden van Vechtlust krijgen nu 10% korting op het drukken van ons logo bij YourStyle borduurservice aan de Voorstraat in Utrecht. 

Het logo is al binnen bij YourStyle, dus je hoeft alleen maar zelf een shirt aan te leveren aan te geven dat je van Vechtlust bent. Overigens kan je ook een shirt YourStyle bestellen. 

 Je kunt kiezen uit:

Bedrukking A, is normaal €11,00 (2 kanten, 1 kleur) (linksboven en linksonder op onderstaand plaatje)

Bedrukking B, is normaal €7,50 (1 kant, klein op de borst) (rechtsonder op onderstaand plaatje)

Bedrukking C, is normaal €9,50 (1 kant, 1 kleur) (linksboven op onderstaand plaatje)

Hieronder een team dat vorig jaar al met een bedrukt shirt speelde en... kampioen werd!

 

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...