Login / Loguit Volg ons:
 
   
 


laatste nieuws

Datum Titel
30-10-2018 Kennismakingsfeest nieuwe pachters
Demis en René nodigen jullie uit voor een feest!
Lees meer...
30-10-2018 Clubhuis gesloten tussen 31-10 en 4-11
Dit in verband met een kleine verbouwing.
Lees meer...
22-10-2018 Proef met banen 11 en 12
De banen blijven dit jaar langer open. 
Lees meer...
22-10-2018 Inschrijving Wintercompetitie
Schrijf je nu in voor de wintercompetitie.
Lees meer...
22-10-2018 Gezocht: Helpende handen!
Bestuursleden, pr-commissie en andere vrijwilligers gezocht.
Lees meer...

Lees meer nieuwsLTC Vechtlust

  • ± 850 leden
  • 12 tennisbanen
  • waarvan 6 smashcourt
  • en 6 gravel
  • Lees meer...

 

Home › Media › Nieuws

Bestuur: Kennismakingsfeest nieuwe pachters
   (30-10-2018)

Op zaterdag 10 november openen onze nieuwe pachters Demis en René het vernieuwde clubhuis met een kennismakingsfeest voor alle Vechtlusters. Vanaf 20 uur zijn jullie welkom voor live-muziek, champagne, drankjes en hapjes.

Hopelijk tot dan!

(Terug naar boven)


Bestuur: Clubhuis gesloten tussen 31-10 en 4-11
   (30-10-2018)

Let op: Het clubhuis is vanaf morgen (woensdag 31 oktober) gesloten voor een kleine verbouwing. Vanaf maandag 5 november zijn jullie weer van harte welkom.

(Terug naar boven)


Bestuur: Proef met banen 11 en 12
   (22-10-2018)

Baan 11 en 12 blijven langer open

Als ‘pilot’ zullen we komende winterperiode baan 11 en 12 langer geopend houden. Tot het moment van opdooi kan er worden gespeeld op deze gravelbanen! Nadat er opdooi is geweest zullen tot het voorjaar alleen de smashcourtbanen bespeelbaar zijn. 
Baan 1 t/m 4 gaan na de najaarscompetitie wel dicht en deze zullen worden geprepareerd voor volgend seizoen. Aangezien deze banen een aantal jaren geleden zinn vervangen, nemen we hier liever geen risico mee. Mocht dit zomerse weer aanblijven, dan kunnen we deze winter voorlopig vooruit op 8 banen!

(Terug naar boven)


Bestuur: Inschrijving Wintercompetitie
   (22-10-2018)

Wintercompetitie

Nogmaals een reminder voor de wintercompetitie! De inschrijving is namelijk nog geopend. Je geeft je op met een team van tenminste 2 personen. Je mag je ook individueel opgeven, dan proberen we je te koppelen met iemand die zich ook individueel heeft opgegeven. 

Dit jaar zijn er opnieuw 6 speeldagen, te weten: 24 november, 15 december, 5 januari, 26 januari, 16 februari en 9 maart.

Inschrijven kan via DIT FORMULIER

(Terug naar boven)


Bestuur: Gezocht: Helpende handen!
   (22-10-2018)

Gezocht: Helpende handen!

Vacature voorzitter

Al aangekondigd in de intro: LTC Vechtlust heeft extra handen nodig, en veel. Om te beginnen eennieuwe voorzitter. Peter Janssen wil het stokje bij de volgende ALV overdragen en daarom zoeken we naarstig naar een opvolger. In de rol van voorzitter heb je contact met de verschillende commissies, de stichting en natuurlijk de leden. Je werkt samen met de andere bestuursleden aan de gestelde doelstellingen om de club nog mooier, leuker, beter en gezelliger te maken. Op onze site vind jevia deze linkeen uitgebreid interview met Peter over zijn werkzaamheden, vertrek en toekomst.

Vacature vijfde bestuurslid

Naast een nieuwe voorzitter zijn we ook op zoek naar een extra, vijfdebestuurslid. Deze rol in het bestuur is een nieuwe en ideaal voor de echte tennisfanaat. In deze rol ben jij het aanspreekpunt over tennis op onze vereniging. Je onderhoudt nauwe contacten met de TC en de toernooicommissies en ook ben je hét aanspreekpunt voor leden als het gaat over wedstrijden. Mocht je al in het bezit zijn van en VTL/VCL-certificaat, dan is dat zeker een pré.

Vacature PR-commissie

Dan zoeken we in verband met een vertrek én een zwangerschapsverlof ook extra handen binnen de PR-commissie. In deze commissie schrijf en verstuur je ongeveer maandelijks deze nieuwsbrief namens het bestuur, schrijf en plaats je nieuwtjes voor de website en verzamel je eens per jaar de kopij voor het clubblad. Daarnaast zoek je de media op als de club iets leuks, nieuws of feestelijks heeft te melden en post je zo nu en dan een berichtje op een van onze social media-kanalen. We zoeken iemand die het leuk vindt om te schrijven en dit ook vlot kan. Kennis van MailChimp en ervaring met social media en CMS is een pré.

Overige vacatures

De volgende oproepen hebben we al eens gedaan, maar we kunnen ook nog steeds versterking gebruiken binnen de technische commissie (TC), de sponsorcommissie en de groenploeg. Speciale oproep voor iedereen die goed is met kinderen: je hebt nu de kans om een compleet nieuwe jeugdcommissie uit de grond te stampen!

Wie zich voor een (of meerdere!) van de functies geroepen voelt, kan zich melden bij het bestuur via.

(Terug naar boven)


Bestuur: Afscheidreceptie Richard
   (22-10-2018)

Afscheid Richard 

Op zaterdag 27 oktober nemen we afscheid van Richard Huijting als pachter van ons clubhuis. Vanaf 15 uur zijn jullie van harte welkom in het clubhuis voor een woord van dank, een blik op de toekomst en natuurlijk een hapje en een drankje. 

 

 

(Terug naar boven)


Bestuur: Peter Janssen: 'Club kan niet zonder voorzitter'
   (22-10-2018)

‘Een club kan niet zonder voorzitter’

 

Peter Janssen stopt als voorzitter van LTC Vechtlust. In dit stuk blikt bij terug op de afgelopen vier jaar waarin hij deel uitmaakte het bestuur en maakt hij hopelijk een van jullie enthousiast zijn taken vanaf komend jaar over te nemen! 

 

Voorzitter

 

Peter is naar eigen zeggen in de rol van voorzitter gerold. In 2015 kwam hij in het bestuur als secretaris, maar omdat de functie van voorzitter in die tijd al snel vacant werd nam hij – samen met het huidige bestuurslid Laurens Miedema – ook taken van de voorzitter op zich. Janssen: “Omdat ik vond dat een club niet zonder voorzitter kan, besloot ik te helpen en mezelf aan te melden als voorzitter.”

 

En zo geschiedde. Omdat het bestuur op dat moment uit een kleine club bestaat, wordt besloten voor in ieder geval 2016 geen hele grote nieuwe projecten op touw te zetten. De focus ligt op de dagelijkse gang van zaken van de vereniging. “Gewoon ervoor zorgen dat de leden een zo’n leuke en gezellige tijd op de club kunnen hebben”, aldus Peter. Toch is 2016 niet als ‘gewoon’ aan te merken: het is het jaar waarin Vechtlust 50 jaar bestaat. Janssen valt dus met zijn neus in de boter want dankzij de jubileumcommissie staat het hele jaar in het teken van feestelijke activiteiten. Voor Peter is er een duidelijk hoogtepunt: “Natuurlijk de clinic van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis.”

 

Onder de indruk

 

Net als veel leden vindt ook Peter dat het park echt het visitekaartje van onze club is. De samenwerking met Stichting Landlust, de beheerder van het park, is daarom van groot belang. Peter: ”Bezoekende teams zijn altijd onder de indruk. Dit wilden we graag zou houden en zelfs een beetje beter maken. De samenwerking is in de jaren verbeterd en dat is ook te zien in de resultaten op het park.”

 

Nog een belangrijk punt voor de voorzitter is de continuïteit van de club waarborgen. “De ledenaantallen lopen landelijk jaarlijks terug en een aantal clubs - ook in Utrecht - heeft het daardoor financieel lastiger gekregen. Alle effort die we de afgelopen jaren in de club hebben gestoken hebben er toch voor gezorgd dat we zeer stabiele, zelfs licht stijgende ledenaantallen hebben. Dit wordt gevolgd met een gezonde financiële huishouding. Daar mogen we best trots op zijn als bestuur”, aldus Janssen.

 

Inzichten

 

Persoonlijk heeft Peter ook veel opgestoken van zijn avontuur als voorzitter. De taak van voorzitter is bijvoorbeeld lang niet altijd vergelijkbaar met zijn werk als projectmanager. “Het besturen van een club is toch echt wat anders dan het managen van een project. De nadruk ligt hier in eerste instantie op het draaiende te houden van de club en de continuïteit daarin te waarborgen. Het verbeteren van zaken komt op een tweede plaats. In mijn werk als projectmanager help de organisatie juist om zichzelf te verbeteren. Dat is toch een andere tak van sport. Het heeft mij in ieder geval beter inzicht gegeven dat naast vooruitgang er nog een andere wereld is die parallel loopt en invloed heeft op die vooruitgang.”

 

Terugkijkend noemt Peter de samenwerking met alle enthousiaste vrijwilligers én reilen en zeilen op de club als het leukste van zijn rol als voorzitter. “Het leukste van voorzitter zijn is dat je echt bezig bent met alle facetten van de club. Met de andere bestuursleden maak je kleine stapjes om het nog beter en leuker voor de leden te maken. Daarnaast zal de samenwerking met de vrijwilligers me bijblijven. Ondanks de vele uitdagingen die wij en zij hebben, blijven ze toch betrokken bij hun club. Zij hebben echt een band met LTC Vechtlust en staan altijd klaar!”

 

Vernieuwing

 

Dat Peter ondanks zijn enthousiasme nu toch stopt heeft voornamelijk te maken met tijdgebrek, geeft hij aan. ,,Ik ben de laatste tijd vaker in spijkerbroek dan in tenniskleding op de club geweest.” Dat hij ervoor kiest om te stoppen wordt echter niet alleen door de werk-prive-vechtlustbalans ingegeven. “Ik denk dat het goed is als het bestuur om de paar jaar van samenstelling veranderd. Dat is het afgelopen jaar ingezet en kan nu verder gaan met ook een nieuwe voorzitter. Het nieuwe, enthousiaste bestuur gaat LTC Vechtlust de aankomende jaren nog mooier maken!”

 

Heb je interesse in de functie van voorzitter? Mail dan het bestuur via bestuur@ltcvechtlust.nl!

 

 

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Bestuur: Vertrek Peter Janssen als voorzitter
   (13-09-2018)

Peter Janssen heeft aangekondigd bij de komende ALV in januari 2019 te willen stoppen als voorzitter van LTC Vechtlust. Na vier jaar vindt hij het tijd om het stokje over te dragen. De overige bestuursleden willen zeker door als vrijwilliger, maar zien voor zichzelf geen voorzittersrol. In de volgende nieuwsbrief volgt een interview met Peter over het werk als voorzitter waarmee we hopelijk bij jullie enthousiasme wordt gewekt om eens na te denken over een mooie rol in het bestuur. 


De rol van voorzitter is overigens niet de enige vacature in het bestuur. We doen het nu al even met zijn vieren, maar het liefst gaan we zijn vijven door. Officieel moet dat zelfs ook. We zoeken dus een vijfde bestuurslid dat zich specifiek gaat bezighouden met wedstrijdtennis. Hieronder vallen bijvoorbeeld de toernooien en de KNLTB-competities. In deze rol zal je nauwe contacten onderhouden met de TC en de toernooicommissies en ben je aanspreekpunt voor leden met betrekking tot wedstrijdtennis. We zoeken voor deze functie dan ook een wedstrijdtennisser, waarbij het hebben van VTL/VCL-certificaat een pre is. Overigens gaan we graag met geïnteresseerden om tafel zitten om de functie verder invulling te geven.

Interesse? Of wil je meer informatie? Mail ons () of spreek één van ons aan op de club, dan gaan we graag een keertje samen zitten!

 

(Terug naar boven)


Bestuur: Bijzondere ALV gaat niet door
   (13-09-2018)

Bijzondere ALV

Voor de zomervakantie vroegen we jullie om 10 oktober vrij te houden in de agenda voor een Bijzonder Algemene Ledenvergadering (BALV) in verband met een te nemen besluit voor banen 11 en 12. Daar kan een streep doorheen! Niet omdat we geen besluit willen nemen, maar simpelweg omdat niet alle informatie om een besluit te nemen aanwezig is. In overleg met de Stichting is besloten om bodemonderzoek te laten doen voor het gehele park. Dit gaat ons helpen met het nemen van een beter een meer gefundeerd besluit ten aanzien van de keuze voor de baansoort van baan 11 en 12, en het verbeterde onderhoud voor de andere banen. 

(Terug naar boven)


Bestuur: Wintertraining
   (13-09-2018)

Wintertraining

Het zomerlesseizoen is met nog enkele lessen te gaan zo goed als gereed. We hopen jullie van de training hebben genoten. Het lekkere weer heeft ongetwijfeld geholpen. We zijn zeer enthousiast over het eerste seizoen met onze nieuwe tennisschool UTO. Natuurlijk waren er wat opstartdingetjes en zijn er voor sommigen misschien nog steeds verbeterpunten, maar de trainers hebben hun uiterste best gedaan om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij horen uit de vereniging veel enthousiasme, zowel over de indelingen als de kwaliteit van de trainers. 

De inschrijving voor de najaars- en wintertraining is inmiddels open. Ten opzichte van eerder wordt met name de indeling van de groepen in een ander jasje gestoken. Er blijven groepen van 4 en van 8, maar er is gekozen om minder groepen van 8 in te delen en juist meer van 4 personen. Dat heeft ermee te maken dat we hebben gemerkt dat mensen in groepen van 8 vaker niet komen opdagen, waardoor het voor trainers moeilijk is om te werken aan opbouw en verbetering. Ook komt dit de baanbezetting niet ten goede omdat er soms een lesbaan leeg ligt terwijl er mensen wachten om vrij te spelen.

Komende winter is het daarom alleen mogelijk om in groepen van 8 te trainen op de vroege tijdstippen. Van 18:00 tot 18:50 en van 18:50 tot 19:40. Daarna is er alleen de mogelijkheid om met 4 personen les te nemen. Dit zal behalve de kwaliteit van de lessen ook de baanbezetting ten goede komen. In de winter zijn er zes banen beschikbaar, waarvan UTO er twee mag gebruiken voor lessen. Die twee banen heeft UTO in gebruik tussen 19:30 uur en 22:00 uur. 

UTO biedt daarin wel flexibiliteit, alleen is het aan jullie om die flexibiliteit met elkaar in te vullen. Denk er bijvoorbeeld eens aan om zelf een groep van 8 personen te maken en dan om de week met 4 personen komen trainen. 4 personen betalen dan het lesgeld en verrekenen dit met de andere 4. Ook is het mogelijk om een groep van 5 of 6 te maken onderling te verdelen welke 4 er per week naar de les komen. Het is immers hoogst zelden dat iedereen alle lessen kan en aanwezig is. 

Inschrijven is mogelijk tot 16-9-2018. En dat kan via www.Utrechtsetennisorganisatie.nl   Voor vragen over de training kun je mailen naar: .  

(Terug naar boven)


Bestuur: Baanbezetting tijdens competitie najaar 2018
   (13-09-2018)

Baanbezetting tijdens najaarscompetitie

 

De najaarscompetitie gaat komend weekend van start en dat betekent dat er in de weekenden van vrijdag 14 september t/m zondag 28 oktober veel banen bezet zijn. Vrij spelen is in veel gevallen dan niet mogelijk. Om teleurstellingen te voorkomen, hieronder een handig overzicht van de baanbezetting. 

 

Vrijdagen: vanaf 18 uur zijn alle banen bezet voor competitie. 

Zaterdagen: vanaf ’s morgens 9:30 uur tot zeker het einde van de middag zijn alle banen bezet. Daarna komen langzaamaan weer banen beschikbaar voor vrij spelen (bij slecht weer kan dit uitlopen).

Zondagen: zijn vanaf 10.30 beperkt banen beschikbaar voor vrij spelen; er spelen op alle zondagen maar weinig teams thuis. Hieronder een overzicht.

 

zondag 16 september: 4 banen in gebruik voor competitie

zondag 23/30 september en 7 en 14 oktober: 6  banen in gebruik voor competitie

zondag 21 en 28 oktober: 8 banen in gebruik voor competitie

 

 Bij slecht weer (als de gravelbanen te nat zijn) kan het desondanks gebeuren dat alle smashcourtbanen in gebruik zijn voor de competitie.

(Terug naar boven)


webredactie: Korting op bedrukken teamkleding
   (23-03-2018)

Lijkt het je leuk om als team in hetzelfde shirt de competitie aan te gaan? Laat daar dan vooral ook ons logo op drukken! Leuk voor het teamgevoel en natuurlijk ook voor de naamsbekendheid van de club! Leden van Vechtlust krijgen nu 10% korting op het drukken van ons logo bij YourStyle borduurservice aan de Voorstraat in Utrecht. 

Het logo is al binnen bij YourStyle, dus je hoeft alleen maar zelf een shirt aan te leveren aan te geven dat je van Vechtlust bent. Overigens kan je ook een shirt YourStyle bestellen. 

 Je kunt kiezen uit:

Bedrukking A, is normaal €11,00 (2 kanten, 1 kleur) (linksboven en linksonder op onderstaand plaatje)

Bedrukking B, is normaal €7,50 (1 kant, klein op de borst) (rechtsonder op onderstaand plaatje)

Bedrukking C, is normaal €9,50 (1 kant, 1 kleur) (linksboven op onderstaand plaatje)

Hieronder een team dat vorig jaar al met een bedrukt shirt speelde en... kampioen werd!

 

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...